Medicină naturistă

Proprietăţi:- este folosit pentru masaj terapeutic, ameliorează disconfortul cauzat de oboseala fizică, suprasolicitarea muşchilor şi a articulaţiilor, ajută la dispariţia durerilor articulare de la nivelul coloanei vertebrale;- combinaţia specială de…
Aspirina de azi cu toate denumirile ei comerciale îşi are originea în ceaiul de coajă de salcie, un remediu banal. Cunoscut din cele mai vechi timpuri pentru efectele sale anti-inflamatoare,…
Rozmarinul este condimentul adesea folosit pentru aroma şi gustul său în diferite preparate culinare, însă se poate folosi şi pentru prepararea ceaiurilor. Este un adjuvant pentru memorie, dar şi un…
Cu toate că de multe ori este considerată o legumă, anghinarea (Cynara cardunculus var. scolymus) face parte din familia compozitelor (ciulini). Această plantă îşi are originea în zona Mării Mediterane…
Untul pământului este o plantă erbacee, cu tulpina lungă de 2-4 metri, care se agaţă de alte plante sau pe pietre, de unde şi numele de viţa-neagră, dezvoltă o rădăcină…
Rostopasca este planta erbacee întâlnită adesea în grădini, pe câmpii, în zonele montane, dar şi păduri şi pe lângă ziduri. Este considerată una dintre cele mai bune plante de leac,…
Agrişe: sunt fructele Agrişului (Ribes uva-crispa sau Ribes grossularia) care este un arbust fructifer ce face parte din familia Grossulariaceae. În continuare vom trece în revistă principalele caracteristici ale agrişelor,…
Coarne: sunt fructele arbustului corn (Cornus Mas) care la fel ca şi alte fructe sălbatice precum murele sau afinele, sunt fructe comestibile şi au numeroase beneficii pentru organism. Cu siguranţă…
Un rol important printre produsele pădurilor nu îl are doar lemnul, pe care acestea îl furnizează unităţilor de exploatare, ci şi varietatea de fructe de pădure care sunt folosite în…