Cu toate că de multe ori este considerată o legumă, anghinarea (Cynara cardunculus var. scolymus) face parte din familia compozitelor (ciulini). Această plantă îşi are originea în zona Mării Mediterane şi a fost folosită de mai multe secole pentru proprietăţile sale medicinale. Anghinarele au o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea glicemiei, îmbunătăţirea digestiei, a sănătăţii inimii şi a ficatului.
Mai nou, oamenii au început să folosească extractul de anghinare drept supliment alimentar, datorită concentraţiilor mari de compuşi pe care planta îi conţine. Anghinarea este bogată în apigenină şi luteolină, agenţi bioactivi cu beneficii pentru sănătate. În plus, extractele din frunze de anghinare au mai multe beneficii decât planta în sine, datorită concentraţiilor mari de compuşi polifenolici care se găsesc în frunzele plantei. Printre compuşii foarte importanţi ai frunzelor de anghinare se numără: Cinarina, care acţionează asupra celulelor hepatice, îmbunătăţind producţia de bila; Cinaropicrina, care îi oferă anghinarei gustul amar specific; Cinarozida, care are proprietăţi antiinflamatoare; Sterolii, care ajută la reducerea cantităţii de colesterol absorbită din intestin în fluxul sanguin; Acidul malic, care este un acid organic.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.