Rozmarinul este condimentul adesea folosit pentru aroma şi gustul său în diferite preparate culinare, însă se poate folosi şi pentru prepararea ceaiurilor. Este un adjuvant pentru memorie, dar şi un tonic digestiv şi stimulent al circulaţiei cerebrale. Ai încercat până acum să faci ceai de rozmarin? Rosmarinus, în denumirea ştiinţifică, este de origine mediteraneană şi creşte de multe ori în apropierea mării. Crenguţele de rozmarin sunt folosite încă din antichitate datorită acţiunilor sale multiple. Iată care sunt beneficiile consumului de ceai de rozmarin: Reduce senzaţia şi stările de ameţeală; Menţine tensiunea arterială în limite normale; Elimină disconfortul de la nivelul aparatului osteo-articular; Îmbunătăţeşte şi stimuleaza digestia; Reduce spasmele care pot apărea la nivelul tractului intestinal; Stimularea producerii şi eliminării de bilă; Reduce surmenajul psihic şi intelectual. Pentru o linguriţă cu vârf de rozmarin uscat ai nevoie de 250 ml de apă clocotită. Se lasă totul la infuzat pentru 15 minute, la temperatura camerei, după care se strecoară şi se consumă pe durata zilei, cu 30 de minute înainte de masă. Macerat la rece, infuzia se pregăteşte dintr-o linguriţă cu vârf de plantă adăugată în 250 ml de apă rece. Se lasă totul la macerat timp de 6-8 ore, la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se beau 2 căni pe zi.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.