Porumbar ( Prunus spinosa), este una din cele mai cunoscute plante din cele mai vechi timpuri, care are proprietăţi terapeutice şi alimentare deosebite. Porumbarul este un arbust sălbatic ce face…
Ceaiul din mătase de porumb nu este atât de popular, însă acesta este consumat din cele mai vechi timpuri şi utilizat ca remediu în diverse afecţiuni. Datorită antioxidanţilor, vitaminelor şi…
Ridichea neagră este o rădăcinoasă, de mărimea unui cartof mediu, cu exteriorul negru şi miezul alb. Ignorată pe nedrept, este una dintre vegetalele pe care merită să o incluzi în…
Roiniţa este o plantă perenă care are un miros puternic de lamâie. Denumirea ştiinţifică este Melissa officinalis, aşa că uneori mai este numită şi melisă. Ea provine din aceeaşi familie…
Ghimbirul, ananasul sau o infuzie de muşeţel pot fi utile pentru a ameliora eventualele indigestii, deoarece elimină senzaţia enervantă de greutate la stomac.Terminăm de mâncat şi simţim un fel de…
Cojile de portocală sunt folosite cu scop medicinal de mulţi ani. De asemenea, sunt utilizate şi în domeniul culinar, la supe, prăjituri sau tocăniţe. Datorită substanţelor active, coaja de portocală…
Coada calului este cunoscută drept planta cu cea mai mare concentraţie de siliciu, mineral esenţial pentru sănătatea organismului. Beneficiile majore ale plantei se datorează proprietăţilor antioxidante, antiinflamatorii şi ingredientelor active…
Gheara diavolului, denumită ştiinţific Harpagophytum procumbens, este o plantă care face parte din familia susanului şi îşi are originile în sudul Africii. Cunoscută şi ca „planta agăţătoare” sau „păianjenul de…
Primăvara este cunoscută ca fiind un sezon marcat de gripă și răceală. Temperaturile oscilează puternic astfel încât suntem influențați direct în modul în care ne îmbrăcăm și care ne poate…