Maca este rădăcina unei plante care creşte în Peru, Bolivia, Paraguay şi Argentina. Este extrem de rezistentă, maca putând rezista la altitudini mari şi la temperaturi foarte joase, condiţii în care puţine plante pot supravieţui. Această este plantă cultivată la cea mai mare altitudine din lume, crescând şi la 4100 de metri înălţime. Rădăcina depozitează o mulţime de nutrienţi, iar atunci când este scoasă din pământ, vine într-o varietate mare de culori. Culorile rădăcinii variază de la galben crem sau roz deschis, până la mov sau negru. Rădăcina de maca poate fi comparată ca şi aspect cu o ridiche mai mare, iar gustul ei este picant, dulce şi cu o aromă asemănătoare melasei. Maca este o sursă de tiamină (B1), riboflavină (B2), vitamina B6, calciu şi fier care contribuie la menţinerea energiei metabolismului. Conţine, de asemenea, zinc care ajută la fertilitate şi reproducere, precum şi la menţinerea unui nivel normal de testosteron în sange. Pe lângă acestea, riboflavina şi zincul contribuie la reglarea activităţii hormonale şi ajută la reducerea oboselii şi a extenuării. Maca are foarte multe proprietăţi, motiv pentru care este atât de apreciată. Printre proprietăţile pe care le are enumerăm: proprietăţi fungistatice, bacteriostatice, anticarcinogene, antioxidante, îmbunătăţeşte nivelul energetic general, rezistenţa la stres, memoria şi învăţarea, ajută la menţinerea dinţilor sănăoşi şi asigură rezistenţa oaselor.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.