Castanul este un arbore din familia Fagaceae. Castana este foarte bogată în carbohidraţi, fiind comparabilă cu leguminoasele şi cerealele. Componentele acestor carbohidraţi sunt amidonul şi zaharoza. Nu conţine glucoză, sau fructoză. Castanele sunt bogate în vitamina C şi vitaminele din complexul B, B1, B2, B6 şi niacină. Concentraţia de vitamina B este asemănătoare cu cea din grâul integral. Are un conţinut bogat de potasiu şi conţinut scăzut de sodiu, fiind foarte indicată persoanelor cu hipertnsiune sau afecţiuni cardiovasculare. Castanele mai conţin fier, magneziu, calciu, fosfor, zinc, cupru. Castanele acţionează ca un tonic muscular, în cazul femeilor care alăptează, stimulează secreţia laptelui. Castanele se recomandă în surmenaj fizic, întărind muşchii. Castanele se recomandă în perioada de creştere, contribuind la dezvoltarea aparatului locomotor al adolescenţilor. Conţinutul bogat de potasiu ajută la prevenirea hipertensiunii, ajută în insuficienţa renală, având efect alcalinizant castanele se pot consuma în stare proaspătă atunci când sunt fragede, fierte când se curaţă de coajă. Se fierb 30 de minute, în apa care fierb se pot adăuga plante aromatice precum fenicul sau cimbru. Coapte în cuptor sau pe jar, piure de castane. Castanele se fierb apoi se fac pastă la care se va adauga miere şi lapte. Un desert deosebit se poate obţine prin amestec cu albuş de ou.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.