Consumul de fructe reduce sarea din organism Recomandat

31 fr 31 fr

Femeile care mănâncă banane, avocado şi somon ar putea reduce efectele negative ale sării din alimentaţie. Un nou studiu a constatat că dietele bogate în potasiu au fost asociate cu scăderea tensiunii arteriale, în special la femeile cu un aport ridicat de sare.
„Este bine cunoscut faptul că un consum ridicat de sare este asociat cu creşterea tensiunii arteriale şi cu un risc crescut de infarct miocardic şi AVC. Sfaturile de sănătate s-au concentrat pe limitarea aportului de sare, dar acest lucru este dificil de realizat atunci când regimul nostru alimentar include alimente procesate. Potasiul ajută organismul să elimine mai mult sodiu în urină. În studiul nostru, potasiul din dietă a fost legat de cele mai mari câştiguri de sănătate la femei”, a declarat autorul studiului, profesorul Liffert Vogt de la Amsterdam University Medical Centers, Olanda.
Cercetarea a inclus 24.963 de participanţi (11.267 de bărbaţi şi 13.696 de femei) ai studiului EPIC-Norfolk, care a recrutat persoane cu vârste cuprinse între 40 şi 79 de ani din clinicile medicale din Norfolk, Marea Britanie, între 1993 şi 1997. Vârsta medie a fost de 59 de ani pentru bărbaţi şi 58 de ani pentru femei.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.