Rezultatele unui studiu de dimensiuni reduse arată că mâncatul într-un interval de 10 ore pe zi ar putea avea un efect pozitiv asupra persoanelor cu diabet zaharat de tip 2.
Numarul cazurilor de diabet de tip 2 a crescut aproape de patru ori în mai puţin de 40 de ani şi reprezintă aproximativ 95% din numărul total de cazuri de diabet la nivel mondial, potrivit unui raport recent al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Pierderea în greutate poate ajuta la reducerea rezistenţei la insulină, iar îmbunătăţirea nivelului de zahăr din sânge prin dietă poate reduce riscurile asociate cu diabetul de tip 2, spun specialiştii. Mâncatul într-un anumit interval de timp este o formă de post intermitent despre care se crede că ar putea aduce beneficii metabolismului.
Studiile pe animale hrănite doar într-un anume interval de timp, care au demonstrat pierderea în greutate şi scăderea glicemiei s-au dovedit însă dificil de reprodus la om.
Un studiu recent, de dimensiuni reduse, a arătat că mâncatul într-un anumit interval de timp al zilei poate avea totuşi un efect pozitiv asupra persoanelor în vârstă, supraponderale, şi care suferă de diabet zaharat de tip 2, întrucât pierderea în greutate şi reducerea glicemiei pot ajuta la reducerea riscului de apariţie a unor complicaţii.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.