Demenţa - o boală a bătrâneţii Recomandat

26 dem 26 dem

Primul studiu mondial efectuat de cercetători din Australia indică o legatură directă între deficitul de vitamina D şi riscul de a dezvolta demenţă. Demenţa este una dintre cauzele majore de dizabilitate în rândul persoanelor în vârstă din întreaga lume. Boala afectează gândirea şi comportamentul odată cu procesul de îmbătrânire.
Investigând asocierea dintre vitamina D, caracteristicile neuroimagistice şi riscul de demenţă şi AVC, studiul condus de University of South Australia, a constatat următoarele:
nivelurile scăzute de vitamina D au fost legate de volume mai mici ale creierului şi un risc crescut de demenţă şi AVC; analizele genetice au susţinut un efect cauzal între deficitului de vitamina D şi demenţă; în unele populaţii, până la 17% dintre cazurile de demenţă ar putea fi prevenite prin creşterea nivelului de vitamina D la intervalul normal (50 nmol/L), în populaţia generală. Demenţa este un sindrom cronic progresiv care duce la deteriorarea funcţiei cognitive. Aproximativ 487.500 de australieni trăiesc cu demenţă, boala fiind a doua cauză de deces din această ţara. La nivel global, peste 55 de milioane de persoane suferă de demenţă, cu 10 milioane de cazuri noi diagnosticate în fiecare an.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.