Poate că foloseşti frunzele de dafin de fiecare dată când prepari sarmale, fasole iahnie ori sosuri de roşii, însă te-ai gândit vreodată că acestea pot fi consumate sub formă de ceai, puse în supe sau în smoothie-uri? Iată ce beneficii pentru sănătate au frunzele de dafin şi de ce e indicat să le introduci în meniul tău!
Frunzele de dafin, cunoscut şi sub denumirea de laur (Laurus nobilis), au o serie de efecte terapeutice pentru sistemul digestiv, pentru aparatul respirator, pentru sănătatea inimii, dar pot fi folosite totodată şi pentru uşurarea durerilor menstruale, pentru menţinerea părului frumos şi sănătos ori pentru ţinerea la distanţă a insectelor. Frunzele de dafin au un impact puternic asupra sistemului gastrointestinal, având totodată efect diuretic şi emetic (antivomitiv). Acestea pot fi folosite în caz de intoxicaţie, ajutând organismul să elimine substanţele toxice din sistem. Substanţele active din dafin uşurează crampele abdominale, calmează simptomele sindromului de colon iritabil şi stimulează digestia. Enzimele unice prezente în aceste frunze ajută la facilitarea digestiei şi metabolismului eficient al proteinelor complexe. Ştiai că dafinul este un aliat şi în caz de răceală? Uleiul esenţial de dafin, aplicat direct pe piept şi masat uşor, poate ameliora simptomele afecţiunilor aparatului respirator. Se recomandă lăsarea uleiului peste noapte, pentru că acesta va acţiona în continuare. Inhalarea vaporilor acestui ulei poate stimula expectoraţia, ameliorand astfel tusea şi accelerând procesul de vindecare a pacientului.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.