9 lam 9 lam

Consumul regulat de ceai din lamâi întăreşte imunitatea în sezonul rece, iar în cazul gripei, ceaiul ajută la subţierea mucusului în exces şi la eliminarea rapidă a acestuia. Pentru a schimb gustul, în ceai se poate adăuga puţin ghimbir şi miere. Ceaiul are efect antiseptic şi poate preveni ori înlătura infecţiile în sezonul rece. Ceai de lamâie – mod de preparare: Se iau 3 lămâi şi se taie în sferturi. Se pun în 500 de ml de apă şi se lasă la fiert pentru 5 maxim 10 minute. Se lasă să se răcească, se strecoară şi se bea ceaiul îndulcit cu miere. O altă modalitate prin care poţi prepara ceai de lămâie este să razi 4 lămâi de coajă şi să extragi sucul. Se amestecă sucul şi coaja şi totul se pune într-un recipient pentru cuburi cu gheaţă. Se pun la congelator cuburile şi când vrei să prepari ceai de lămâie, se ia un cub şi se pune într-o cană cu apă fierbinte. Ceaiul se poate îndulci cu miere. Se poate prepara şi ceai din frunze de lămâi. Se adaugă trei linguriţe de frunze uscate de lămâi peste o cană fierbinte de apă şi se lasă la infuzat pentru 10 minute. După acest timp, ceaiul se strecoară şi se poate consuma.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.