Destul de puţin popular, poate şi din cauza gustului amărui uşor neplăcut, ceaiul de păpădie este unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale. Frunzele de păpădie din care se prepară infuzia sunt bogate în fibre, proteine şi glucide, dar şi în vitamine şi minerale: vitamina A, E, K, C şi vitamine din complexul B.
Ceaiul de păpădie te va ajuta să elimini toxinele din organism, odată cu tot excesul de apă. Acest lucru are beneficii pe mai mult fronturi. Pe de o parte, ficatul şi rinichii tăi vor funcţiona la cote maxime şi vei evita îmbolnăvirea acestora. Pe de altă parte, vei slăbi încet şi sigur, scăpând de balonare, celulită şi grăsimea abdominală. Desigur, ceaiul nu poate acţiona singur, ci împreună cu o alimentaţie corespunzătoare şi mult sport. Păpădia elimină toxinele şi de la nivelul pielii, acţionând ca un antiseptic şi antiinflamator. Poţi trata acneea în forme uşoare, punctele negre sau roşeaţa, infecţiile fungice uşoare, iritaţiile şi eczemele. Ceaiul de păpădie este recomandat de unii medici şi pentru pacienţii cu psoriazis sau dermatită seboreică, pentru calmarea simptomelor neplăcute.
Având proprietăţi antiiflamatoare, păpădia poate preveni îmbolnăvirea, întrucât se ştie că multe boli apar ca o consecinţă a procesului inflamator din organism. La nivel digestiv, ceaiul de păpădie combate constipaţia, gastrita şi poate calma indigestia sau toxiinfecţiile alimentare. Măreşte secreţia biliară, regleaza tranzitul instestinal şi dezechilibrele în ceea ce priveşte pofta de mâncare.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.