Denumire ştiinţifică: Chionanthus virginicus. Părţile utilizate: Rădăcina şi scoarţa. Acţiune: Hepatic, colagog (favorizează eliminarea secreţiilor biliare), tonic (sporeşte metabolismul), diuretic, laxativ, antiemetic (cu acţiune preventivă sau curativă în greţuri sau vărsături). Indicaţii terapeutice: Această plantă se poate utiliza în siguranţă pentru orice problemă de ficat, în special dacă aceasta a rezultat în icter. Este un remediu specific pentru inflamaţia vezicii biliare şi remediu adjuvant pentru calculi biliari. Chionanthus virginicus ajută ficatul în general, făcând astfel parte din tratamentul întregului corp. Prin această acţiune de stimulare a secreţiei bilei, acţioneaza ca laxativ uşor.
Combinaţii: Pentru tratarea afecţiunilor la ficat şi vezica biliară se combina cu dracila, Euonymus atropurpureus sau cartof sălbatic (ignam).
Preparare şi administrare: Infuzie - se toarnă o cană de apă fierbinte peste 1-2 linguriţe de scoarţă şi frunze şi se lasă la infuzat 10-15 min. Se bea de trei ori pe zi. Tinctură -1-2 ml de tinctură de trei ori pe zi.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.