Scorţişoara nu numai în deserturi Recomandat

25 scor 25 scor

Scorţişoara este unul dintre cele mai îndrăgite mirodenii. Datorită aromei sale deosebite, scorţişoara este adăugată într-o varietate de preparate culinare, în special deserturi. Un mod mai inedit de a consuma aceast aromat condiment este sub forma de ceai de scorţişoară. Ceaiul de scorţişoara este o băutură destul de interesantă şi reconfortantă. Are o aromă dulce, este plăcut la gust şi foarte savuros. Se prepară foarte uşor şi poate fi băut, atât cald, cât şi rece. Atunci când o consumi cu moderaţie, scorţişoara îţi poate orferi unele beneficii pentru sănătate, în special scorţişoara Ceylon. Scorţişoara are proprietăţi antioxidante, antivirale, antiseptice, antiinflamatoare, antimicrobiene, antitermice, antimicotice şi hipolipemiante. Din acest motiv, încă din cele mai vechi timpuri a fost folosită în medicina tradiţională pentru a combate diferite afecţiuni. Datorită proprietăţilor sale antioxidante şi antiinflamatoare, scorţişoara poate preveni riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Consumul de ceai de scorţişoară ar putea contribui şi la scăderea colesterolului rău (LDL) şi poate creşte colesterolul bun (HDL). Poate reduce hipertensiunea arterială şi nivelul trigliceridelor. De asemenea, ceaiul de scorţişoara ar putea contribui la curăţarea vaselor de sânge, facilitand circulaţia sanguină şi prevenind apariţia cheagurilor de sânge. Reduce inflamaţiile, scade riscul de ateroscleroză, infarct sau alte boli cardiovasculare.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai citite

Error: No articles to display