Ceaiul din banalul morcov Recomandat

24 mor 24 mor

Morcovii sunt una dintre cele mai obişnuite legume, dar puţini ştiu că pot fi folosiţi pentru prepararea ceaiului, care are multe proprietăţi benefice. Beneficiile ceaiului de morcov sunt de nepreţuit, deoarece legumele rădăcină conţin o cantitate mare de vitamine, micro- şi macroelemente care influenţează favorabil sănătatea umană.
Proprietăţi utile ale unui decoct de legume rădăcinoase şi blaturi de morcovi: are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular; întăreşte sistemul imunitar, protejează împotriva răcelilor; elimină toxinele din organism; promovează hematopoieza datorată acidului folic; întăreşte ţesutul muscular şi osos; are un conţinut scăzut de calorii şi reduce foamea; afectează pozitiv activitatea sistemului respirator; normalizează activitatea tractului gastro-intestinal; bun pentru viziune; are un efect benefic asupra părului (foliculii de păr devin mai puternici), unghiile (fragilitatea şi exfolierea sunt eliminate) şi pielea (elasticitatea pielii creşte).

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.