Nu doar fructele pomilor sunt benefice consumului uman, ci şi frunzele lor. Din ele se pot prepara diverse leacuri. Ceaiul din frunzele de cireş şi vişin este benefic în multe afecţiuni. Frunzele pomilor fructiferi sunt bogate în clorofilă, o substanţă supranumită „sângele verde” al organismului. Pentru a beneficia de efectele lor maxime, acestea trebuie recoltate când sunt tinere şi fragede. Pomii de la care culegeţi frunzele trebuie să fie din curte, din grădină sau din alte locuri ferite de poluare. Frunzele se spală şi se mărunţesc. Se folosesc apoi la prepararea unei infuzii. Aceasta se poate consuma intern, sau se poate aplica extern, sub forma de comprese. Frunzele de vişin şi de cireş – proprietăţi şi beneficii. În frunzele de cireş se găsesc următorii compuşi benefici: taninuri (au proprietăţi antiseptice şi astringente; sunt utile în amigdalită, faringită, hemoroizi, erupţii ale pieii, sângerări intestinale şi diaree) flavonoide (sunt antioxidanţi care previn infecţiile bacteriene şi virale şi cancerul) saponine (ajută la scăderea colesterolului şi a riscului de cancer şi stimulează funcţia sistemului imunitar). Un studiu a arătat că extractul de frunze de cireş previne daunele ADN şi moartea celulară şi are efecte citotoxice. Aceste efecte se datorează proprietăţii lor antioxidante. Cercetătorii au evaluat potenţialul antimicrobian al frunzelor de vişin şi coacăz negru în produsele din carne. Rezultatele au arătat că polifenolii din frunzele de vişin s-au dovedit eficiente împotriva microorganismelor care provoacă toxiinfecţii alimentare.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.