Consumul regulat de ceai din lamâi întăreşte imunitatea în sezonul rece, iar în cazul gripei, ceaiul ajută la subţierea mucusului în exces şi la eliminarea rapidă a acestuia. Pentru a schimb gustul, în ceai se poate adăuga puţin ghimbir şi miere. Ceaiul are efect antiseptic şi poate preveni ori înlătura infecţiile în sezonul rece. Ceai de lamâie – mod de preparare: Se iau 3 lămâi şi se taie în sferturi. Se pun în 500 de ml de apă şi se lasă la fiert pentru 5 maxim 10 minute. Se lasă să se răcească, se strecoară şi se bea ceaiul îndulcit cu miere. O altă modalitate prin care poţi prepara ceai de lămâie este să razi 4 lămâi de coajă şi să extragi sucul. Se amestecă sucul şi coaja şi totul se pune într-un recipient pentru cuburi cu gheaţă. Se pun la congelator cuburile şi când vrei să prepari ceai de lămâie, se ia un cub şi se pune într-o cană cu apă fierbinte. Ceaiul se poate îndulci cu miere. Se poate prepara şi ceai din frunze de lămâi. Se adaugă trei linguriţe de frunze uscate de lămâi peste o cană fierbinte de apă şi se lasă la infuzat pentru 10 minute. După acest timp, ceaiul se strecoară şi se poate consuma.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.