Coarne: sunt fructele arbustului corn (Cornus Mas) care la fel ca şi alte fructe sălbatice precum murele sau afinele, sunt fructe comestibile şi au numeroase beneficii pentru organism. Cu siguranţă că am văzut cu toţii arbustul corn în timpul plimbărilor noastre prin natură. Sunt arbuşti cu flori în nuanţe de galben cărora le plac foarte mult solurile calcaroase. Iar lemnul său este la fel ca şi solul unde creşte- tare ca piatra. Coapte, coarnele sunt fructe roşii cu sâmbure. Coarnele se culeg când sunt bine coapte, de obicei în luna septembrie şi apoi se pot pune la uscat, pentru a le folosi în lunile de iarnă.
Gustul lor este foarte acidulat, chiar amar atunci când nu sunt destul de coapte. Cel mai adesea, se savurează pe post de dulceaţă sau jeleu. Se poate chiar să se pună în storcătorul de fructe, fără sâmburi, alături de portocale sau de lămâi.
Coarnele sunt fructe minunate cu o mulţime de proprietăţi. Sunt antidiareice şi astringente. Sunt tonifiante. Sunt cele mai bogate în calciu, potasiu, fier, cupru, mangan şi sodiu.
Sunt hepatoprotectoare. Deci sunt excelente pentru a trata maladiile ficatului. Sunt antivirale şi antibacteriene. Sunt antioxidante deci îţi permit să te ţii departe de numeroase maladii cronice.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.