Gălbenelele sunt printre cele mai cunoscute şi miraculoase plante! Aceste plante sunt folosite de secole pentru ameliorarea sau combaterea mai multor tipuri de tulburări, în special a celor care afectează pielea. Florile de gălbenele sunt responsabile cu beneficiile medicinale ale plantei.
Minunatele petale colorate conţin cantităţi mari de flavonoizi, aceştia fiind compuşi naturali care se găsesc în legume şi fructe. Flavonoizii au capacităţi antiinflamatorii, antidiabetice, anticanceroase, antitrombotice (împiedică formarea cheagurilor de sânge) şi neuroprotectoare.
Calendula officinalis, cum este cunoscută planta de gălbenele în termeni ştiinţifici, poate fi consumată sub formă de ceai de gălbenele sau poate fi inclusă în diferite produse pe bază de plante. Puteţi face ceai de gălbenele foarte simplu, prin introducerea florilor în apă clocotită. În schimb, extractul este obţinut atât din flori, cât şi din frunzele plantei.
Chiar dacă are un gust uşor amar, puteţi consuma ceai de gălbenele datorită proprietăţilor sale terapeutice recunoscute la nivel mondial. Ceaiul de gălbenele este un remediu renumit utilizat în medicina tradiţională.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.