Acacia, un remediu pentru gingii Recomandat

26 acacia 26 acacia

Denumire ştiinţifică: Acacia catechu. Denumire populară: nu are. Descriere: Acacia catechu este un copac foios de dimensiuni medii, cu scoarţa dură, de culoare verde închis şi aparţine familiei Leguminoaselor sau Fabaceae. Florile au culoarea galben pal, fructele sunt în forma de păstaie şi au culoarea maronie. În limbile indiene locale mai este numit khoira, koir, kheriya baval, kher babul, kagli, cachu, kugli, kaderi şi sandra. Habitat: India şi Burma. Părţile utilizate: Extracte din frunze şi muguri. Acţiune: Astringent.
Indicaţii terapeutice: Astringentul puternic este util în diaree crinică, dizenterie şi guturai crinic. Este util pentru încetarea secreţiilor excesive şi a hemoragiilor, fiind recomandat şi ca aplicaţie locală pentru gingii şi gură dureroase. Unele cercetări au arătat că Acacia catechu are acţiune hipotensivă in vivo (pe organ sau ţesut viu) şi in vitro, iar acţiunea sa are legătură cu bradichinina şi se datorează vasodilataţiei. În practică însă, există multe hipotensive care nu au ca efect secundar potenţial constipaţia.
Tinctura de Acacia catechu este recomandată pentru mameloanele crăpate şi se aplică de două ori pe zi. Gonoreea cronică, leucoreea, precum şi hemoragia nazală au fost tratate prin aplicaţii locale cu o soluţie apoasă de Acacia catechu. Preparare şi administrare: Se poate face infuzie din 0,3-2 g de plantă uscată. Tinctura are o concentraţie de 1:5 in 45% alcool, la o doză de 2,5-5 ml.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.