Un studio recent arată că, și dacă nu ne putem vedea față în față cu anumite persoane, faptul că avem conversații profunde în scris, într-o comunitate virtuală sau prin apeluri video ne ajută să nu ne simțim singuri.
Cercetătorii de la Universitatea Națională a Australiei spun că fie și o singură interacțiune semnificativă, virtuală sau față în față, poate avea beneficii de sănătate mentală pe termen lung. Oamenii de știință afirmă că datele obținute le-au arătat că sentimentul de singurătate poate fi la fel de nociv precum fumatul și, deci, trebuie combătut.
Această nouă cercetare arată modul în care conexiunile comunitare sunt un mod vital de a ajuta la combaterea sentimentului de singurătate. Rezultatele studiului au arătat că sănătatea mentală a participanților a fost îmbunătățită după participarea la un singur eveniment care a avut loc în cartier, iar beneficiul a fost resimțit chiar și șase luni mai târziu.
O mare parte a răspunsului la singurătate constă în a te simți conectat la o comunitate, sunt de părere oamenii de știință. Este semnificativ să simți că faci parte dintr-o comunitate, reală sau virtuală, care te valorizează. Nu trebuie neapărat ca acei oameni să îți fie rude, ei pot fi și vecini, colegi de serviciu sau alte persoane. Ceea ce este cel mai important este să existe un sentiment de apartenență la un grup sau la mai multe.
Studiul a dovedit că, mai ales pentru persoanele în vârstă, această conectare la comunitate a fost de patru ori mai importantă pentru o sănătate mentală bună decât starea finanțelor. Deși pensionarii primesc uneori sfaturi pentru a-și gestiona viitorul financiar, cei mai mulți dintre ei nu primesc și sprijin în gestionarea viitorului lor social.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.