Pelinul este „oaia neagră” a plantelor medicinale, fiindcă gustul său amar foarte intens este suportat şi plăcut de puţine persoane. Este însă un puternic detoxifiant, pe care îl putem include din când în când în dieta noastră. Ceaiul de pelin se realizează din frunze şi tulpini uscate, o lingură plină adăugată în 25-300ml apă clocotită. Se acoperă şi se lasă la infuzat 5-10 minute. Se strecoară şi se poate bea cât este călduţ. Deşi gustul poate fi greu de suportat, este de preferat să nu îndulceşti ceaiul cu zahăr. Poţi adăuga o linguriţă de miere şi 2-3 picături de lămâie, care îi vor schimba puţin aroma.
Poţi bea o cană cu ceai de pelin cu o jumătate de ora înainte să iei micul dejun. În acest mod, infuzia îşi va face efectul, iar mâncarea consumată după te va scăpa de gustul neplăcut cu care rămâi. Înainte de a discuta despre beneficiile ceaiului de pelin, trebuie să ştii că nu este recomandat femeilor însărcinate şi celor care alăptează, precum nici persoanelor care suferă de boli ale sistemului nervos. De asemenea, nici persoanele cu afecţiuni cardiace nu ar trebui să consume ceai de pelin întruct acesta poate încetini ritmul cardiac. Nici pacienţii cu astm alergic nu ar trebui să consume ceai de pelin, iar cei cu dermatită de contact nu ar trebui să aplice acest ceai la nivel cutanat întrucât poate declanşa iritaţii. În plus, este extrem de important să nu bei ceai de pelin mai mult de două săptămâni, fiindcă poate avea efecte secundare ca halucinaţiile, convulsiile, vărsăturile şi ameţelile.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.