Alimente bogate în vitamina D Recomandat

Foarte mulți oameni se confruntă cu deficitul de vitamina D în sezonul rece, când nu mai pot să o ia natural, de la soare. Vitaminele cu vitamina D sub formă de pastile sunt o variantă la care mulți apelează, dar există și foarte alimente accesibile bogate în această vitamină.

Vitamina D are un rol esențial în organismul nostru, fiind responsabilă menținerea nivelurilor normale de calciu și fosfor din sânge. De asemenea, ajută organismul să absoarbă calciul și are un rol important în menținerea funcției musculare și întărirea sistemului imunitar.

Principalele alimente cu vitamina D, necesare în consumul zilnic:

  • Iaurt - conține de asemenea probiotice, bacterii sănătoase care se regăsesc în flora intestinală.
  • Brânzeturi - conțin vitaminele A, D, E, K, dar și calciu, fosfor, magneziu și proteine.
  • Pește gras - somon, hering, sau ton.
  • Carne de porc - de preferat macră.
  • Ciuperci - conțin și proteine.
  • Ulei de ficat de cod - vitaminele A,D, acizi grași și Omega 3.
  • Gălbenuș de ou
  • Halibut - specie de pește, bogat și în proteine, zinc, vitamina B, magneziu și potasiu.
  • Cereale integrale - sursă bună de fibre
  • Tofu - 100 de grame de tofu înseamnă circa 30% din doza zilnică recomandată de vitamina D.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.