Ghimbirul, ananasul sau o infuzie de muşeţel pot fi utile pentru a ameliora eventualele indigestii, deoarece elimină senzaţia enervantă de greutate la stomac.
Terminăm de mâncat şi simţim un fel de minge în stomac, care nu ne permite să ne ridicăm de la masă. Poate că ne-am bucurat de o masă copioasă, mai ales de sărbătorile pascale, dar nu acesta este întotdeauna motivul. Cunoscută şi sub numele de digestie proastă, indigestie sau dispepsie (termen medical), este o tulburare care apare după masă şi este destul de frecventă. Se estimează că afectează până la 15% din populaţia de orice vârstă. Ceea ce este cu adevărat frapant este că 80% dintre persoanele afectate sunt femei, iar sexul este considerat unul dintre factorii de risc. Sărbătorile Pascale sunt un prilej grozav de a petrece alături de cei dragi, chiar şi în aceste momente de pandemie. Suntem obişnuiţi ca de sărbători să ne bucurăm de mese bogate, preparate delicioase, multe dintre ele puse pe “lista neagră” în restul anului.
Răsfăţul culinar încurajat de sărbătorile Pascale vine de cele mai multe ori la pachet cu ceva kilograme în plus, gurmanzii putând acumula uşor câţiva centimetri în talie extra. Iar dacă acest lucru se întâmplă, este important ca revenirea către o alimentaţie sănătoasă să fie progresivă. În rest, ceai de ghimbir, o felie de ananas şi un ceai de muşeţel vă pot fi de folos.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.