Ziua consumului de legume, marcată pe 17 iunie, îşi propune să crească gradul de conştientizare asupra rolului pe care îl joacă nutriţia într-un stil de viaţă sănătos. Legumele au fost mereu o marcă a civilizaţiei noastre şi sunt fără îndoială motivul pentru care oamenii au renunţat la nomadism şi au creat comunităţi stabile. Este cunoscut faptul că acestea reprezintă o sursă de substanţe nutritive dificil sau imposibil de obţinut din sursă animală. Aceşti nutrienţi pot contribui la prevenirea bolilor de inimă şi la pierderile din masa osoasă, la îmbunătăţirea sănătăţii părului şi a pielii.
Un studiu din 2016, realizat de American Journal of Public Health, arată că un consum crescut de fructe şi legume este esenţial pentru o calitate mai bună a vieţii. Potrivit unei statistici din 2018, 8% din populaţia la nivel global este vegetariană.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.