Frigul, cel mai bun agent de conservare al alimentelor Recomandat

Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă cum să conservăm alimentele cât mai mult timp.

”Prepararea mâncării prin intermediul temperaturii ridicate sau păstrarea ei la frigider sau la congelator sunt esențiale pentru siguranța alimentară. Căldura și frigul au rolul de a bloca multiplicarea bacteriilor patogene, previn toxiinfecțiile și îmbolnăvirea și mai ales prelungesc durata de viață a unui aliment”, scrie Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

Specialistul avertizează că gătitul și temperatura din frigider nu omoară toți microbii și că ar fi bine să nu recongelăm niciodată un aliment decongelat. Medicul mai precizează că ”majoritatea germenilor se multiplică la temperatura ambiantă între 10 și 55 °C” și mâncarea gătită ar trebui pusă rapid la frigider, iar alimentele congelate ar fi bine să fie puse la dezghețat tot în frigider.

”Frigul este cel mai bun agent de conservare când vine vorba de menținerea proprietăților nutriționale, aproape toate alimentele pot fi congelate, de la fructe, legume, ierburi aromatice și pâine, până la carne, pește, brânză și mâncare gătită. E adevărat, nu putem pune la congelator maioneză, cremă de vanilie, pepene roșii sau salată. Însă pentru restul preparatelor frigul previne risipa și asigură siguranța alimentară!”, subliniază Mihaela Bilic.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.