Lista celor mai periculoase fructe și legume descoperite de specialiștii în nutriție
Strugurii - 87.2% dintre probele prelevate de specialiști au conținut pesticide.
Portocale - 86,7% dintre probele prelevate de specialiști au conținut pesticide
Fructe uscate (ex.: stafide) - 81,9%
Diverse ierburi (ex.: rozmarin, oregano, mentă, pătrunjel etc) - 81,3%.
Pere - 73,6%
Mazăre - 51,5%
Fasole teacă - 34,7%
Okra (bamă) - 24,7%
Salată verde - 23,6%
Fasole boabe - 19,4%
Morcovi - 17,1 %
Mango - 15,2%
”Aceste cifre evidențiază gama largă de substanțe chimice la care suntem expuși zilnic în alimentația noastră. Limitele de siguranță continuă să fie stabilite pentru un singur pesticid, dar există tot mai multe dovezi care arată că substanțele chimice se pot combina, devenind și mai toxice, fenomen cunoscut drept cocktail de pesticide”, explică Nick Mole, reprezentant al Pesticide Action Network.
toate legumele și fructele de pe listă conțin de la două și până la 25 de tipuri de pesticide. Cu toate că nivelurile individuale nu depășesc limitele legale, specialiștii susțin că atunci când sunt combinate atât de multe substanțe chimice, devin deosebit de periculoase.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.