Consumul de alimente prăjite este asociat cu un risc crescut de boli de inimă și accident vascular cerebral, sugerează un nou studiu realizat în China și citat, săptămâna trecută, de UPI. Probabilitatea de a dezvolta astfel de probleme de sănătate crește cu fiecare porție suplimentară de circa 110 grame de alimente prăjite pe săptămână, au mai constatat cercetătorii.

Pentru acest studiu, oamenii de știință au analizat 19 studii publicate anterior. Ei au combinat date obținute în urma studiilor în care au fost implicate peste 560.000 de personae, cu aproape 37.000 de evenimente cardiovasculare majore, precum infarct sau accident vascular cerebral.

Cercetătorii au utilizat, de asemenea, date din alte șase studii, efectuate pe un număr de peste 750.000 de participanți, cu aproape 86.000 de decese înregistrate în decursul unei perioade medii de 10 ani.

Conform constatărilor cercetării, în comparație cu subiecții a căror dieta săptămânală era cea mai săracă în alimente prăjite, persoanele care au consumat cantitatea cea mai mare prezentau un risc sporit cu 28% de a suferi evenimente cardiovasculare majore. Totodată, acestea din urmă aveau un risc cu 22% mai mare de boli de inimă și cu 37% mai mare, de insuficiență cardiacă.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.