1 miliard înseamnă de două ori mai mult decât în 2010, a declarat organizaţia World Obesity Federation într-un nou raport publicat cu ocazia Zilei Mondiale a Obezităţii.
„Există o mai mare conştientizare a faptului că obezitatea este de fapt o boală – o boală cronică, recidivantă, cu mai mulţi factori- şi nu doar rezultatul unor alegeri individuale sau al faptului că oamenii sunt leneşi. Europa, în ansamblu, este bine echipată pentru această provocare datorită accesului generos la asistenţa medicală, dar stigmatul încă ataşat obezităţii poate întârzia tratamentul.”, a declarat pentru Euronews Next Olivia Cavalcanti (director al Departamentului Science din cadrul World Obesity Federation).
Peste 150 de experţi în domeniul sănătăţii la nivel mondial şi militanţi fac acum apel la un plan de acţiune urgent şi cuprinzător pentru a reveni pe drumul cel bun în vederea îndeplinirii obiectivelor stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) de a opri creşterea obezităţii până în 2025 la nivelul din 2010.
"De mult prea mult timp am eşuat cu toţii în ceea ce priveşte obezitatea şi am fost martorii unor generaţii de neînţelegeri, fragmentare, investiţii insuficiente şi stigmatizarea obezităţii şi a celor afectaţi de aceasta", scriu aceştia într-o scrisoare deschisă.
Numai în Europa, se preconizează că aproape 30 % dintre adulţi vor fi obezi până în 2030, iar unul din şase copii cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani va fi obez, potrivit celui mai recent raport World Obesity Atlas 2022.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.