Date colectate de la 44.689 de adulţi din 27 de ţări europene arată ca 47,9% dintre persoanele cu vârste de 18 ani sau mai mult au raportat cel puţin o boală de piele. Pielea este cel mai mare organ al corpului, care îl acoperă şi îl protejează. Pielea are multe funcţii, printre care păstrarea lichidelor şi prevenirea deshidratării, contribuţia la perceperea senzaţiilor, ţinerea la distanţă a bacteriilor, virusurilor şi a altor cauze de infecţie, stabilizarea temperaturii corpului şi sintetizarea vitaminei D ca răspuns la expunerea la soare.
Academia Europeană de Dermatologie şi Venerologie (EADV) a dezvăluit descoperirile iniţiale din sondajul „Burden of Skin Diseases in Europe” în timpul celui de-al 30-lea Congres anual, rezultatele indicând că aproape jumătate (47,9%) din populaţia generală europeană cu vârsta peste 18 ani a declarat că s-a confruntat cu cel puţin o afecţiune dermatologică în ultimele 12 luni.
Cele mai frecvente afecţiuni ale pielii printre cei chestionaţi în cadrul sondajului s-au dovedit a fi infecţiile fungice ale pielii, care afectează cam una din 10 persoane (9,07%). Alte afecţiuni obişnuite, fiecare afectând mai mult de una din 20 de persoane, au fost dermatita atopică – eczema – (5,34%), alopecia (5,22%) şi acneea (5,49%).
În plus, simptomele cutanate sau senzaţiile neplăcute ale pielii, inclusiv cea de mâncărime, ca o solicitare specifică în timpul consultaţiilor, au fost raportate de 20% dintre persoanele cu vârsta de 18 ani sau mai mult. Sondajul realizat de EADV face lumină în ceea ce priveşte afecţiunile cutanate.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.