Reabilitarea postoperatorie Recomandat

Intervențiile chirurgicale reprezintă un factor de stres asupra organismului, iar majoritatea dintre noi vom avea nevoie de o perioadă de recuperare pentru a putea reveni la starea de normalitate. Cu toate acestea, timpul necesar recuperării variază foarte mult de la un individ la altul, în funcție de factori ce țin atât de organismul nostru, precum vârsta, condiția fizică sau afecțiunile asociate, cât și variabile în funcție de localizarea operației, tipul de anestezie sau complexitatea intervenției.

Reabiliratea postoperatorie este constituită din trei faze:

  • Recuperarea imediată post-anestezie, care are loc de cele mai multe ori pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Timpul pe care îl veți petrece în această secție depinde de tipul de anestezie pentru care s-a optat și de tehnica chirurgicală aleasă. În această perioadă perioadă este posibil să aveți amețeli sau grețuri din cauza substanței anestezice.
  • Recuperarea intraspitalicească, aceasta începe după transferul de pe secția de terapie intensivă înapoi în salonul din clinica de chirurgie. De cele mai multe ori veți fi transferat în clinica în care ați fost internat înainte de operație. În acest timp vi se va monitoriza funcția respiratorie, digestivă și urinară, veți fi ajutat să vă hidratați și să vă alimentați, fie singur, fie prin intermediul perfuziilor. De asemenea, vi se vor administra medicamente împortiva durerii și vă va fi inspectată și pansată rana pentru a asigura prevenirea unei infecții.
  • Recuperarea de după externare care va dura până la recăpătarea funcțiilor de dinainte de operație. În această etapă veți avea nevoie de suportul familiei sau a personalului medical. De asemenea, vi se poate recomanda kinetoterapie, fizioterapie sau alte proceduri realizate în clinici specializate pe recuperare.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.