Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, riscul lor de boli cardiovasculare îl depășește pe cel al bărbaților, în mare parte din cauza nivelurilor scăzute de estrogen care reglează funcția vasculară. Prin urmare, multe cercetări se concentrează pe diverși factori de risc pentru bolile cardiovasculare la femei. Un nou studiu sugerează că mâncatul singur poate contribui la un risc crescut de boli cardiovasculare la femeile în vârstă.
Un studiu anterior a raportat că o frecvență mai mare de a mânca singur este asociată cu un risc mai mare de obezitate abdominală și tensiune arterială crescută. Atunci când mănâncă singuri, oamenii tind să consume alimentele mai repede, ceea ce duce adesea la creșterea indicelui de masă corporală, a circumferinței taliei, a tensiunii arteriale și a nivelului lipidelor din sânge, toate acestea putând crește riscul de sindrom metabolic și de boli cardiovasculare.
Mâncatul singur poate afecta, de asemenea, sănătatea mintală și a fost raportat ca un factor de risc pentru depresie, afecțiune asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare. În cadrul studiului actual, la care au participat aproximativ 600 de femei aflate la menopauză cu vârsta mai mare de 65 de ani, cercetătorii au comparat comportamentele de sănătate și starea nutrițională între femeile în vârstă care mănâncă singure și cele care mănâncă cu alții și au investigat relația dintre mâncatul singur și prevalența bolilor de inimă.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.