Răcelile din timpul iernii - mai ales că, de multe ori, nu răcim o singură dată în sezonul rece, ci de mai multe ori - ne pot da multe bătăi de cap, dar dacă suferi de diabet, toate acele simptome neplăcute vin la pachet cu niște riscuri suplimentare.
Când ești răcit, există un risc ca valorile glicemiei să crească, de aceea, este important să adopți unele măsuri și să fii foarte atent la ingredientele din unele medicamente pentru răceală. Ca să fii sigur că poți folosi în siguranță anumite medicamente, întreabă-ți medicul sau farmacistul ce poți lua.
Experții spun că, atunci când ai o răceală supărătoare, organismul trimite hormonii să lupte contra infecției, însă partea proastă este că organismului îi va fi mai greu să folosească insulina așa cum ar trebui, iar valorile glicemiei pot să crească.
Cât de des ar trebui să îți măsori glicemia? Dacă nu ești foarte sigur, întreabă-ți medicul, însă unii experți sunt de părere că ar fi bine să îți iei glicemia la fiecare 3 - 4 ore atunci când ești răcit. Dacă valorile glicemiei nu sunt în apropierea celor normale, poți să reglezi anumite tratamente: este posibil ca medicul tău să iți spună să folosești mai multă insulină dacă se observă că nivelul glucozei din sânge este prea mare.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.