Densitatea minerală osoasă este un parametru biomedical de care nu prea ţinem cont până când nu apar fracturile osteoporotice. ,,Una din cauzele fracturilor o reprezintă osteoporoza, respectiv densitatea osoasă scăzută”, a atras atenţia conf. univ. dr. Andrea Ildiko Gasparik, preşedintele Asociaţiei de Prevenire a Osteoporozei din România (ASPOR) la cea de-a doua ediţie a dezbaterii Osteoporosis360.
La fiecare 3 secunde o persoană de pe Glob suferă o fractură osteoporotică. Cum pot fi prevenite fracturile osteoporotice, dar şi cum trebuie să-şi reamenajeze casa persoanele cu osteoporoză a explicat conf. univ. dr. Andrea Ildiko Gasparik, la evenimentul online organizat de redacţia 360medical, care face parte din seria conferinţelor 360 APT .
În opinia medicului, fracturile stau pe 3 piloni, unul este osteoporoza, al doilea riscul de căderi şi al treilea starea sau forţa musculară. ,,Cred că fiecare din aceşti 3 piloni trebuie ţintiţi atunci când încercăm să prevenim osteoporoza”, a precizat conf. univ. dr. Andrea Ildiko Gasparik, care a explicat că fiecare dintre noi ne clădim o masă osoasă până la 25 de ani, apoi avem un platou, după care începem să pierdem atât de mult încât ajungem într-un prag de fractură osteoporotică. Medicul a spus că masa musculară are o curbă similară cu cea a densităţii minerale osoase, şi pe care putem s-o influenţăm în funcţie de stilul nostru de viaţă.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.