Un pacient din zece suferă de fibrilaţie atrială, o tulburare de ritm cardiac care netratată poate duce la accident vascular cerebral. ,,Cred că România se încadrează în acest trend şi la noi prevalenţa este în creştere”, a declarat pentru 360medical.ro dr. Mihaela Daniela Baltă, medic primar medicină de Familie care va participa la dezbaterea Cardio360, din 22 septembrie 2022 şi va vorbi despre fibrilaţia atrială. La prima ediţie a dezbaterii Cardio 360, organizată de redacţia 360medical.ro, se va aborda şi această patologie care apare la vârste din ce în ce mai tinere. Aproape o treime din cazurile de fibrilaţie atrială sunt la persoanele sub 65 de ani.
,,Din fericire o descoperim la vizita în cabinetele medicilor de familie. Cu cât populaţia îmbătrâneşte, cu atât riscul de fibrilaţie atriala creşte. Acum chiar asistăm la o creştere a incidenţei şi sperăm să fie descoperită la timp pentru că avem la îndemână mai multe mijloace, mai sofisticate şi asta ne ajută”, a declarat şef Lucrări UMF Carol Davila dr. Daniela Baltă, medic de Medicină de Familie şi membru în grupul CardioMF al SNMF.
În cadrul dezbaterii Cardio360, eveniment care face parte din seria conferinţelor 360 APT – Acces, politici şi terapii- medicul de familie va aduce în discuţie cauzele acestei boli, dar şi complicaţiile de temut. O treime din pacienţi sunt asimptomatici, aşa că dacă nu se prezintă la medic pentru un control medical de rutină pot duce ,,pe picioare” fibrilaţia atrială. Riscul de a face un accident vascular cerebral sever este de 5 ori mai mare la pacienţii cu FA.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.