Cercetări recente descriu capacitatea celulelor imune ale organismului de a-şi da singure comenzi pentru a contribui mai eficient la montarea răspunsului imun al organismului.
Tipurile diferite de celule din corpul uman, inclusiv celulele sistemului imunitar, trebuie să comunice între ele pentru a activa răspunsurile organismului la atacuri de orice felul.
O clasă de molecule numite „receptori”, aflate pe suprafaţa celulelor, este capabilă să recunoască alte molecule numite „liganzi”, de pe suprafaţa celulelor vecine.
Asta permite celor două celule să schimbe informaţiile necesare pentru a răspunde la schimbările din propriul mediu, ducând la un răspuns de apărare al sistemului imunitar.
În cercetările publicate vineri, în revista Science Immunology, oamenii de ştiinţă demonstrează că unele celule posedă atât receptorii (CD2), cât şi liganzii (CD48, CD58) care permit această comunicare, ceea ce face ca aceste celule să fie capabile să se gestioneze singure. Acest mecanism este probabil folosit destul de frecvent în tot corpul.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.