O genă, care este în mod normal oprită în majoritatea ţesuturilor din organism, este activă în cel puţin 70% dintre tipurile de cancer, a descoperit o echipă interdisciplinară din Statele Unite. Un studiu desfăşurat de medici cercetători de la Harvard, Broad Institute of MIT şi Dana-Farber Cancer Institute, şi publicat la începutul lunii în Cancer Research, arată că multe cancere prezintă o expresie anormală a genei FOXR2.
Experţii analizau secvenţele genomice ale unui tip de cancer cerebral pediatric, gliom median difuz (DMG) – tumori fatale din interiorul creierului – când au descoperit, spre surprinderea lor, că multe dintre cancere prezentau expresia anormală FOXR2. „Faptul că această genă este în mod normal oprită în majoritatea ţesuturilor înseamnă că am putea să o ţintim într-un mod care să nu provoace multe efecte secundare”, a declarat autorul principal Pratiti Bandopadhayay, neuro-oncolog pediatru.
Gena, care codifică un factor de transcriere, este localizată pe cromozomul X şi este exprimată în mod normal numai în testicule. „Realmente, niciun ţesut normal, în afara testiculelor, nu ar trebui să arate expresia FOXR2, şi asta a ieşit imediat în evidenţă”, a spus Jessica Tsai, oncolog pediatru la Dana-Farber, cea care a făcut descoperirea.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.