Un pas înainte în lupta cu diabetul de tip 1 Recomandat

14 dia 14 dia

Un tratament nou pentru diabet, care implică transplantarea celulelor pancreatice producătoare de insulină de la un donator la un pacient, fără administrarea de medicamente imunosupresoare, a fost demonstrat cu succes într-un studiu preclinic. O echipă de cercetători de la universitatea din Missouri (UM), în parteneriat cu Institutul de Tehnologie din Georgia şi universitatea Harvard, au testat cu succes un nou tratament pentru diabetul de tip 1, într-un model de animal mare. Metoda include transferul de celule pancreatice producătoare de insulină, cunoscute şi sub numele de insule pancreatice, de la un donator la un pacient, fără administrarea de medicamente imunosupresoare pe termen lung.
Sistemul imunitar al persoanelor cu diabet de tip 1 poate funcţiona defectuos şi poate ataca propriul organism, explică Haval Shirwan, profesor de pediatrie, microbiologie moleculară şi imunologie la facultatea de medicină a UM, unul dintre autorii principali ai studiului.
„Sistemul imunitar este un mecanism de apărare bine controlat care asigură sănătatea indivizilor într-un mediu plin de infecţii. Diabetul de tip 1 apare atunci când sistemul imunitar identifică greşit celulele producătoare de insulină din pancreas, pe care le consideră infecţii, şi le distruge. În mod normal, odată ce o ameninţare sau un pericol perceput sunt eliminate, mecanismul de comandă şi control al sistemului imunitar intervine pentru a elimina toate celulele „rebele“. Atunci când acest mecanism eşuează, apar boli precum diabetul de tip 1“, spune prof. dr. Shirwan.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.