Cercetătorii de la facultatea de medicină din Missouri au descoperit o imunoterapie combinată care se arată promiţătoare în lupta împotriva cancerului de ficat.
Terapia constă dintr-o moleculă de lipide care suprimă tumorile, numită nanolipozom cu ceramida C6 (LipC6) şi un anticorp pentru antigenul citotoxic al limfocitelor T (CTLA4). Când LipC6 şi anticorpul anti-CTLA4 au fost folosite împreună au încetinit semnificativ creşterea tumorii şi au îmbunătăţit rezistenţa celulelor T care atacă tumorile, au declarat cercetătorii. „Analiza noastră a arătat că terapia combinată a extins semnificativ durata de viaţă a şoarecilor cu tumori în comparaţie cu şoarecii cu un singur tip de terapie sau fără nicio terapie“, a declarat unul dintre cercetătorii principali, lector univ. dr. Guangfu Li, profesor în cadrul departamentului de chirurgie şi microbiologie moleculară şi imunologie.
În opinia cercetătorilor, această constatare este deosebit de promiţătoare, având în vedere că în prezent lipsesc terapiile eficiente împotriva cancerului hepatic, care reprezintă a treia cauza de decese legate de cancer în SUA. Rata medie de supravieţuire de cinci ani a pacienţilor diagnosticaţi cu cancer hepatic este de 20%, potrivit Societăţii Americane de Cancer.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.