O nouă proteină benefică Recomandat

17 pan 17 pan

Oamenii de ştiinţă americani au dezvoltat un biomaterial nou care permite insulelor pancreatice să supravieţuiască după transplant fără imunosupresie pe termen lung. În urma rezultatelor, cercetătorii au anunţat planificarea unui studiu clinic. În prezent, standardul de tratament pentru pacienţi este administrarea zilnică de insulină pe tot parcursul vieţii.
Pentru unii pacienţi, un transplant de insule pancreatice (un grup de celule din pancreas), pentru înlocuirea celulelor beta pierdute, ar putea reprezenta o opţiune atractivă.
Aceasta strategie impune însă ca pacienţii să ia medicamente imunosupresoare pe tot parcursul vieţii, pentru a preveni respingerea transplantului.
Pentru a aborda acest neajuns, o echipă de la spitalul din Massachusetts (MGH) şi facultatea de medicină Harvard a colaborat cu cercetători de la institutul de tehnologie din Georgia şi universitatea din Missouri pentru a dezvolta un biomaterial inedit care, atunci când este amestecat cu insule pancreatice, permite acestora să supravieţuiască după transplant fără a mai fi nevoie de imunosupresie pe termen lung. Într-un studiu preclinic realizat la MGH şi publicat în Science Advances, cercetătorii au testat noul biomaterial într-un model de maimuţă cu diabet de tip 1. Materialul include o proteină nouă, numită SA-FasL care stimulează toleranţă imună şi care se află pe suprafaţa moleculelor de microgel. După ce a fost amestecat cu insule pancreatice, biomaterialul a fost transplantat în pliurile de omentum modificate genetic (pliuri de ţesut gras care atârnă de stomac şi acoperă intestinele).

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.