Hepatita Delta este considerată cea mai severă formă de hepatită virală, în condiţiile în care evoluează rapid către boala hepatică avansată şi într-un timp de trei ori mai scurt decât hepatita B. ,,Este responsabilă de două-trei până la de şase ori mai multe ciroze hepatice, cancere hepatice, nevoi de transplant hepatic şi decese. E timpul ca şi noi să deschidem ochii şi să oferim populaţiei din România, care are cea mai mare prevalenţă de hepatita Delta, noi soluţii terapeutice”, a declarat la dezbaterea ,,Access and Therapies360”, organizată de redacţia 360medical.ro, prof. univ. dr. Liana Gheorghe, medic primar gastroenterologie şi hepatologie la Institutul Clinic Fundeni şi UMF ,,Carol Davila”.
Reputatul specialist a punctat în cadrul manifestării online, un eveniment din seria conferinţelor 360 APT, Acces, politici şi terapii, că acest tip de hepatită virală ridică cele mai multe probleme din punct de vedere al severităţii bolii.
,,Înseamnă o progresie rapidă către boala hepatică cronică, către ciroza hepatică, către decompensare, un risc mai mare de hepatocarcinom, o neşansa de-a evolua către stadii terminale şi de-a avea nevoie de transplant hepatic şi o rată mai mare de deces prin boala cronică hepatică. Hepatita Delta rămâne în momentul acesta o boală care nu are o terapie dedicată. O boală pe care ghidurile internaţionale şi societăţile savante precum societatea Europeană sau Americană sau Asia-Pacific de Hepatologie o pun undeva într-un colţ. Toate recomandările de-a evalua pacienţii pentru prezenţa infecţiei Delta sau recomandările de ghid pentru tratamentul acestor pacienţi sunt cuprinse undeva în nişte secţiuni din managementul pacienţilor cu infecţie virală B”, a subliniat prof. univ. dr. Liana Gheorghe, medic primar gastroenterologie şi hepatologie la Institutul Clinic Fundeni şi UMF ,,Carol Davila”.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.