„În România, până în prezent, au fost aprobate cu aprobarea CE 12 măsuri de ajutor de stat care se află în diverse stadii de implementare. 10 dintre ele sunt implementate sau în stadiu de implementare. 9 sunt scheme de ajutor de stat şi 3 sunt ajutoare individuale ad-hoc: Blue Air, Tarom, Aeroportul Timişoara”, a spus Alis Bărbulescu, director al Direcției Ajutor de Stat a Consiliului Concurenţei, în cadrul videoconferinţei ZF/GNP şi ReedSmith, informează Mediafax.
Cadrul legislativ european a fost adaptat şi modificat temporar de către Comisia Europeană, astfel încât, în această perioadă de criză, statele membre pot acorda granturi, garanţii, împrumuturi, diverse instrumente.
Multe dintre măsurile de ajutor de stat acordate de statele membre au avut la bază articolul care spune că poţi acorda ajutor de stat pentru remedierea pagubelor sau daunelor provocate de evenimente extraordinare, precum criza Covid.
Până la finalul lui 2020 cam 36% din aceste fonduri au fost contractate.
În ceea ce priveşte instrumentele folosite, peste 70% din aceste ajutoare de stat au fost sau vor fi acordate sub formă de garanţii, urmate ca pondere de granturi şi împrumuturi.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.