01 cioco
Consumatorii au acum la dispoziţie un produs fără zahăr, bogat în proteine, ce are în compoziţie o serie de ingrediente speciale. Şi asta datorita muncii de mai bine de un an a unei echipe de cercetători de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, care a creat o reţetă de ciocolată proteică. Produsul nu are zahăr, nici conservanţi, ba mai mult, conţine un procent ridicat de proteine echilibrate din punct de vedere al prezenţei aminoacizilor esenţiali. Green Velvet – ciocolata proteică cu lapte - se numeşte aşa pentru că zahărul e înlocuit cu un îndulcitor natural 100%, patentat, GREEN SUGAR, pe bază de frunze de Stevia Rebaudiana şi eritritol. Reţeta are la bază o mixtură proteică cu valoare biologică ridicată, formată din izolat proteic din zer şi proteine din mazăre sub formă de nuggets, ce confera o textură plăcută, crocantă şi asigură mai mult de 20% din valoarea energetică a ciocolatei. Ciocolata Green Velvet pote fi comandată şi online.