Alzheimerul ”dovedit”de două alimente naturale: afinele și nucile Recomandat

O analiză a Centrului pentru controlul și prevenirea bolilor din Statele Unite arată că anumite modificări ale stilului de viață pot preveni sau întârzia cazurile de demență cu 40%. Una dintre aceste schimbări o reprezintă gustările sănătoase, pe care oamenii le consumă, astfel cele mai bune trebuie să includă două alimente: afinele și nucile.

Cea mai bună gustare pentru sănătatea creierului va fi una bazată pe un conținut scăzut de grăsimi saturate și bogată în nutrienți. Afinele sunt bogate în antioxidanți și mențin creierul în siguranță.

Nucile, de asemenea, sunt foarte bune pentru creier, ele oferind vitamina E și acizi grași omega 3, care din nou sunt asociați cu o funcție cognitivă îmbunătățită.

Studiile au indicat beneficii privind performanța verbală, discernământul memoriei și o tendință de reducere a riscului de declin cognitiv la subiecții care au mâncat afine.

Nucile, potrivit unui studiu apărut în The Journal of Nutrititon, s-a constatat că femeile în vârstă care consumau cinci sau mai multe porții de nuci pe săptămână aveau puterea intelectuală a femeilor cu doi ani mai tinere.

Alte cercetări arată că celor care au consumat nuci în mod regulat li s-a redus riscul de a se îmbolnăvi de Alzheimer.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.