Porumbele în terapia naturistă Recomandat

3 por 3 por

Porumbar ( Prunus spinosa), este una din cele mai cunoscute plante din cele mai vechi timpuri, care are proprietăţi terapeutice şi alimentare deosebite. Porumbarul este un arbust sălbatic ce face parte din familia Rosaceae. Pomişorul cu spini ascuţiţi creste în mod natural în zonele înalte din Europa, Asia de Sud – Vest şi America.
Pe celelalte continente arbuştii au fost aclimatizaţi de om, datorită efectelor terapeutice şi din pricina aspectului decorativ deosebit.
Se pare că fructele acestei plante au fost sursa principală de hrană a oamenilor din neolitic. Frunzele au fost utilizate de pionerii medicinei şi apoi de spiţerii evului mediu.
Preparatele cu porumbar erau folosite pentru a îmbunătăţi funcţiile stomacului, digestia şi pentru a elimina apa din organism. Studiile moderne au confirmat că planta de porumbar are efecte curative deosebite. De la acest arbust sunt utilizate în terapiile naturiste florile, frunzele şi fructele. Florile trebuie recoltate în zile însorite, când sunt bine deschise iar frunzele se pot recolta odată cu acestea. Se recoltează lăstarii tineri ce trebuie puşi rapid la uscat. Fructele (porumbele), drupele globuloase trebuie recoltate la sfârşit de toamnă când sunt bine coapte şi bogate în substanţe nutritive.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.