Pădurea, totdeauna un izvor de sănătate Recomandat

1 fructe 1 fructe

Un rol important printre produsele pădurilor nu îl are doar lemnul, pe care acestea îl furnizează unităţilor de exploatare, ci şi varietatea de fructe de pădure care sunt folosite în alimentaţia oamenilor şi a animalelor.
Aşa se explică interesul tot mai mare pentru adaptarea în culturi a majorităţii arbuştilor fructiferi care se găsesc în sălbăticia pădurilor, căci fructele de padure, precum: agrişele, alunele, nucile, castanele, coacăzele, merele pădureţe, zmeura, murele, perele pădureţe, moşmoanele, gherghinele, scoruşele, porumbele, cătina, cireşele şi vişinele de pădure, mălinele, coarnele, afinele, măceşele şi altele, întăresc imunitatea organismului şi combat anumite boli.
Valoroase datorită conţinutului ridicat de substanţe nutritive, fructele, în general, şi cele de pădure, în special, sunt apreciate şi utilizate în: industria alimentară (la prepararea gemurilor, a siropurilor, a dulceţurilor, a băuturilor răcoritoare etc.), în industria farmaceutică (pentru producţia de medicamente şi de ceai din fructe de pădure benefice în tratarea diverselor afecţiuni de sănătate) sau la fabricarea cosmeticelor de foarte bună calitate (naturale – care au în componenţă uleiuri şi arome extrase din alune, nuci şi alte fructe de pădure).
Ceaiul din fructe de pădure este un amestec de mai multe fructe de pădure, selectate cu grijă şi trecute prin procesul de deshidratare până devin fructe uscate; aşadar beneficiile oferite de acestea pot fi savurate şi în sezonul rece, atunci când frigul ne determină să bem o ceaşcă de ceai.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.