Fructele arbustului de păducel sunt bogate în flavonoide, taninuri, colină, pectină, glucoză, fructoză, substanţe minerale şi uleiuri grase, precum şi vitaminele B1 şi C. Această compoziţie le confera multiple efecte benefice cu potenţial de tratare a diverselor afecţiuni.
Ceaiul de păducel se prepară din fructele uscate ale plantei Crataegus monogyna, are un gust amar şi un miros uşor neplăcut. Ca să te poţi bucura de beneficiile lui şi să îl bei mai uşor, poţi adăuga şi câteva felii de lămâie sau de portocală, care să îi modifice puţin aroma. Ceaiul de păducel are mai multe potenţiale beneficii pentru sănătate. De exemplu, acţioneaza ca un diuretic puternic, deci poate reduce acumularea de lichide în ţesuturi, ceea ce înseamnă şi că poate să uşureze simptomele insuficienţei cardiace congestive.
Unele cercetări˛ efectuate pe animale au arătat că păducelul are nutrienţi care sporesc excreţia şi fluxul urinei. Când oamenii de ştiinţă au investigat efectele unor procianidine extrase din arbustul Crataegus monogyna asupra acidului uric seric şi asupra funcţiei renale la şoarecii cu hiperuricemie, rezultatele au arătat că o singură doză zilnică de procianidine, pe o perioada de 7 zile, a redus semnificativ nivelul de acid uric seric, cât şi alţi parametri.
În plus, fructele de păducel pot să acţioneze şi ele ca diuretice şi pot să ajute la tratarea problemelor renale. Păducelul este disponibil sub formă de ceai, însă cel mai bine ar fi să discuţi cu medicul înainte de a-l consuma, ca să te asiguri că este potrivit şi pentru tine.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.