Alimentele care cresc imunitatea Recomandat

Alimentaţia joacă un rol cheie sezonul rece, când schimbarea bruscă de temperatură este resimţită din plin de români. Foarte mulţi adulţi, dar mai ales copii, riscă să ajungă la medic, cu viroze şi răceli, atrag atenţia specialiştii, care ne recomandă să profităm de fructele şi legumele de sezon, care încă se mai găsesc pe piaţă, la producătorii autohtoni, sau prin lanţurile de magazine.

Bogate în vitamina C, aceste alimente cresc imunitatea şi scad considerabil riscul de a contracta viruşi din colectivitate sau din aglomeraţia de zi cu zi. Suplimentele de vitamina C luate cu nemiluita în sezonul rece sunt complet inutile, avertizează specialiștii.

„În sezonul ăsta încă mai avem fructe şi legume, cum sunt gogoşarii, ardeii kapia, varză, care se găsesc în pieţe sau în hipermarketuri şi sunt bogate în vitamina C şi în alte vitamine şi minerale. Ele menţin imunitatea mai bine decât suplimentele date de îndată ce am răcit. Nu ne scapă de răceli, dar dacă răcim, nu va fi nevoie să recurgem la antiinflamatoare şi antibiotice”, spun medicii.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.