Mulți oameni optează pentru varianta de ceai la pliculeț, achiziționată din comerț. Puțini știu, însă cât de periculoasă poate deveni băutura pe care o savurează zilnic.
Ultimele cercetări, publicate de numeroși experți, în presa internațională arată că ceaiul la pliculeț este toxic pentru organism și în timp poate provoca diverse boli.
Se pare că problema o constituie nu plantele în sine, ci pliculețul, care în contact cu apa fierbinte împrăștie miliarde de particule de microplastic, pe care, ulterior, le vom bea și vor ajunge în organismul nostru. Oamenii de știință de la Universitatea McGill din Canada au fost primii care au constatat acest lucru, în urma unui studiu pe care l-au întreprins.
Cercetarea a fost realizată bazându-se pe patru tipuri de pliculețe de ceai din comerț.
Comparativ cu alte băuturi și alte tipuri de mâncare, ceaiul la pliculeț împrăștie în apă 11,6 miliarde de particule de microplastic și 3,1 miliarde de particule de nanoplastic.
Se pare că numărul de particule de microplastic este mai mare din cauza faptului că producătorii folosesc polipropilen pentru a sigila pliculețele de ceai. Un alt studiu a arătat că un om ingerează 5 grame de plastic într-o singură săptămână, ceea ce în timp duce la apariția a numeroase boli digestive sau renale.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.