Alimentele bogate în betacaroten ajută la pregătirea pielii pentru obţinerea unui bronz uniform şi care durează. Betacarotenul, ca şi soarele, stimulează melanina din piele, fenomen care are ca rezultat bronzarea acesteia.
Morcovii au multe beneficii în acest sens, iar, în plus, pot fi consumaţi atât cruzi, cât şi gătiţi, într-o serie de preparate dintre cele mai diverse, de la salate şi antreuri la supă. În plus, sunt disponibili pe tot parcursul anului şi au un preţ accesibil.
Cartofii dulci sunt o altă sursă bună de betacaroten şi îi pot înlocui cu succes pe cei clasici în preparate similare.
Caisele sunt printre fructele cele mai bogate în betacaroten, pe care organismul îl transformă, în funcţie de nevoile sale, în vitamina A.
Li se alătură mango, dar şi pepenele galben, care conţine şi vitamina C, recomandată în combaterea îmbătrânirii, în special a pielii. Savurează toate aceste fructe în salate bogate de vară sau în smoothie-uri delicioase.
Printre alimentele pentru o piele excelentă se numără şi spanacul, care conţine o doză triplă de antioxidanţi antirid: vitamina C, vitamina E şi betacaroten. Toate aceste elemente funcţionează împreună pentru a proteja pielea de razele UV. Bucură-te de spanac în salate, smoothie-uri verzi sau uşor sotat cu ulei de măsline, usturoi şi un vârf de sare de mare.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.